dimarts, 30 de març del 2010
La Globalització
Que entenem per globalització?
La globalització és un fenomen que es caracteritza per la interdependència econòmica, política, social i cultural de tots els països del món.
És un canvi social basat en l'increment de la interconnexió entre diferents societats.
En una primera aproximació, vindria a ser la uniformització de molts aspectes i qüestions a nivell planetari, tant d'allò més desitjable com d'allò més indesitjable.
Aspectes positius de la globalització
Els inconvenients o els efectes negatius de la globalització són més o menys coneguts per tots, pel ressò de notícies en diaris, ràdio, televisió i estudis. Però també ha suposat avantatges, per exemple, es pot afirmar que aquesta afecta positivament en l'eficiència empresarial. Considerem un dels sectors més ben parats de la crisi en aquest moment: la banca comercial i encara afinant més l'espanyola.
Com aquest n'hi ha més d'exemple d'efectes positius de la globalització, pot ser el problema és l'abús o millor dit, el mal ús que se'n fa d'aquest fenomen el que cal és major regulació per part dels governs i més responsabilitat per part del ciutadans.
Globalització de la comunicació
S'inicia el segle XIX. Va aparèixer gràcies al desenvolupament de noves tecnologies que van permetre dissociar la comunicació del transport físic. També està vinculada a qüestions econòmiques, polítiques i militars. A finals del segle XIX i principis del XX es van donar tres desenvolupaments claus per la globalització de la comunicació:
- Desenvolupament de cables subaquatics.
- Establiment d'agències internacionals d'informació.
- Formació d'organitzacions internacionals especialment preocupades pel repartiment de l'aspecte electromagnetic.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)